Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Dania z owoców
-20%

Dania z owoców

Iwona Czarkowska

Wydawnictwo:Dragon
Autor: Iwona Czarkowska
Liczba stron: 112
Oprawa: twarda
Seria wydawnicza: DOBRA KUCHNIA
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2012
Format: 16.5x24.0cm
ISBN: 9788362976720
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788362976720
Dania z owoców
Cena sugerowana przez wydawcę:
19,99
16,00
Oszczędzasz: 3,99

Opis

Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.

Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.