Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Dania jednogarnkowe
-27%

Dania jednogarnkowe 80 szybkich i zdrowych dań azjatyckich

Ming Tsai , Arthur Boehm

Wydawnictwo:G+J Gruner+Jahr Polska
Autor: Ming Tsai , Arthur Boehm
Tłumacz:Ewa Kapilewicz
Liczba stron: 192
Oprawa: miękka
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2011
Format: 22.5x25.5cm
ISBN: 9788377780428
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788377780428
Dania jednogarnkowe
Cena sugerowana przez wydawcę:
39,90
28,94
Oszczędzasz: 10,96

Opis

Chcesz nakarmić w zwykły dzień czteroosobową rodzinę, wydać w weekend przyjęcie, przygotować posiłek dla siebie lub dwojga osób? W książce Minga Tsai i Arthura Boehma znajdziesz inspirację do zrobienia zdrowych, prostych i niedrogich – choć wyjątkowo smacznych – dań jednogarnkowych.

Przepisy ułożono według siedmiu technik jednogarnkowego gotowania – duszenie, gotowanie w woku, smażenie, gotowanie w wysokiej temperaturze, pieczenie, sałatki oraz zupy. Przejawia się w nich przekonanie Minga, że codzienna dieta powinna zaspokajać cztery podstawowe potrzeby: smaku, pożywności, prostoty i dostępności. W każdym przepisie zwrócono uwagę na zawartość tłuszczów i alergenów oraz różnorodność składników. Dania są niedrogie, a ich przygotowanie proste – większość receptur przewiduje użycie tylko jednego garnka lub naczynia do gotowania.

Ming Tsai połączył techniki kulinarne i składniki Azji i Zachodu i stworzył cudownie smakowity świat nowoczesnych, prostych dań jednogarnkowych, który powinien stać się elementem codzienności każdej rodziny. Znakomita książka!
– Madhur Jaffrey
Tsai wyczarowuje jednogarnkowe cuda. Po prostu łatwe. Po prostu pyszne. Po prostu Ming!
– Rachael Ray
Wyborne dania! Usatysfakcjonują i rodzinę, i menedżera banku.
– Simon Majumdar

Ming Tsai, laureat James Beard Award, to wybitny mistrz kuchni i autor książek. Jest także twórcą programu telewizyjnego Po prostu Ming! oraz Wschód spotyka się z Zachodem, za który otrzymał nagrodę Emmy. Swoim nazwiskiem firmuje produkty żywnościowe i przybory kuchenne. Artur Boehm jest autorem książek i artykułów o tematyce kucharskiej.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.