Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Dalmacja. Książka kucharska w.2021
-24%

Dalmacja. Książka kucharska w.2021

Wydawnictwo:Wysoki Zamek
Liczba stron: 200
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2021
Format: 245x185 mm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788396010742
Dalmacja. Książka kucharska w.2021
Cena sugerowana przez wydawcę:
59,90
45,55
Oszczędzasz: 14,35

Opis

Drugie wydanie jedynej na polskim rynku książki kucharskiej poświęconej kuchni dalmatyńskiej. A Dalmacja to od lat najliczniej odwiedzana przez polskich turystów nadmorska chorwacka kraina, dla wielu jest wręcz synonimem udanych wakacji. Książka w sposób kompetentny traktuje dalmatyńską kuchnię, która przecież - obok słońca i lazuru morza - jest jednym z ważniejszych magnesów, ściągających każdego roku w tamte strony miliony przybyszów z całego świata.
Robert Makłowicz od lat związany jest uczuciowo z Dalmacją. Jak się wydaje, poznał doskonale zarówno tamtejszą kuchnię domową, jak i restauracyjną, a spędzając każdego roku kilka miesięcy nad Adriatykiem, własnoręcznie i po wielekroć ugotował niemal każdy dalmatyński kulinarny klasyk. Czytelnicy wraz z książką dostają nie tylko przepisy, lecz również informacje na temat ich pochodzenia, możliwości modyfikacji, praktycznego zastosowania w polskich warunkach, słowniczek kulinarny polsko - chorwacko-dalmatyński oraz bibliografię tematu w języku chorwackim. Rzecz można zabrać ze sobą na wakacje, traktując jako rodzaj przewodnika lub wedle niej gotować po powrocie do domu, przywołując letnie wspomnienia. Całość wzbogacają specjalnie do książki wykonane zdjęcia (z I wydania) do których dołożono kilkanaście nowych fotografii, m.in. zrobionych latem 2020 roku podczas kręcenia filmów jakie można dziś oglądać na cieszącym się ogromną popularnością kanale YouTube Roberta Makłowicza.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.