Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem
-31%

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Martin Johansson , Jakub Kowalczyk

Wydawnictwo:Prószyński i S-ka
Autor: Martin Johansson , Jakub Kowalczyk
Liczba stron: 256
Rok wydania w Polsce: 2021
Format: 250x195 mm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788382343168
Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem
Cena sugerowana przez wydawcę:
53,00
36,58
Oszczędzasz: 16,42

Opis

Przepisy, techniki i drogi na skróty.
Obejmująca prawie sto przepisów na różnego rodzaju wypieki księga to dzieło piekarza-amatora Martina Johanssona, który na chlebie zjadł zęby - dosłownie! Twarde, miękkie, krótsze, dłuższe, jasne, ciemne, kwaśne, słodkie i do tego łatwe w przygotowaniu, bo praktyczne rady autora pokazują, że piec można jednocześnie smacznie i prosto. A wszystko to opatrzone pięknymi ilustracjami, które zachwycą zarówno sezonowego entuzjastę, jak i starego wyjadacza.
Pieczenie chleba to zjawisko skomplikowane i wielowymiarowe. Można postrzegać je jako coś, co trzeba zaplanować z wyprzedzeniem i na co należy zarezerwować sobie czas, jak na przykład na partyjkę golfa czy wieczorne zajęcia z hiszpańskiego. Z drugiej strony możemy traktować je jak zwykłą część codziennego życia - coś, co robimy zawsze, ale po trochu.
cytat z książki
Martin Johansson to pochodzący ze Szwecji pasjonat chleba i innych wypieków. Jego dotychczasowe książki kucharskie okazały się bestsellerami. Swoje przepisy przez lata publikował również na blogu "Pain de Martin". Obecnie pracuje jako nauczyciel, a wolny czas poświęca na pieczenie i tworzenie kolejnych wspaniałych receptur, które zachęcają piekarzy-amatorów do przygotowania ciasta i nastawienia piekarnika.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.