Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieChemia
Chemia żywności T. 2 Biol. wł. skł. żywności
-28%

Chemia żywności T. 2 Biol. wł. skł. żywności

Praca zbiorowa

Wydawnictwo:WNT
Autor: Praca zbiorowa
Liczba stron: 328
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2015
Format: 16,5x23,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788379262434
Chemia żywności T. 2 Biol. wł. skł. żywności
Cena sugerowana przez wydawcę:
70,00
50,40
Oszczędzasz: 19,60

Opis

W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
- chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
- techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.