Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieChemia
54697502476KS
-20%

Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

Wydawnictwo:Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Tłumacz: Karolina Sobiepanek
Liczba stron: 260
Rok wydania w Polsce: 2011
Format: 42.0x29.5cm
ISBN: 9788309010678
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788309010678
Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej
Cena sugerowana przez wydawcę:
56,00
45,00
Oszczędzasz: 11,00

Opis

W optymalizacji produkcji zwierzęcej, oprócz wykorzystania zdobyczy współczesnej genetyki, technologii produkcji, w tym i żywienia, stosuje się powszechnie rożnego rodzaju związki organiczne i nieorganiczne, mikroorganizmy i ich metabolity, pozyskiwane bądź to na drodze syntezy chemicznej, bądź wskutek wykorzystania często dość skomplikowanych procesów biotechnologicznych. Do tej grupy składników należy więc zaliczyć związki i preparaty, których zastosowanie w chowie i hodowli zwierząt zwiększa produkcyjność, zdrowotność, umożliwia przedłużenie albo poprawę użyteczności pokarmowej pasz, szczególnie pod względem wyglądu, zapachu, smaku, konsystencji i trwałości, stosowanych metod technologicznych, a także przeznaczenia żywieniowo-fizjologicznego lub dietetycznego. W tej publikacji przedstawiono bogactwo związków chemicznych i preparatów biotechnologicznych, które rozważnie i umiejętnie stosowane, mogą być bardzo przydatne w efektywnej produkcji zwierzęcej, zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności. Poruszono także zagadnienia dotyczące konserwacji pasz, modyfikacji genetycznej roślin i pasz oraz wykorzystania nanotechnologii w produkcji zwierzęcej.


Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.