Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
100 najlepszych przepisów kuchni polskiej czerwona
-28%

100 najlepszych przepisów kuchni polskiej czerwona

Wydawnictwo:Olesiejuk Sp. z o.o.
Liczba stron: 144
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 17,5x23,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788327413130
100 najlepszych przepisów kuchni polskiej czerwona
Cena sugerowana przez wydawcę:
19,99
14,39
Oszczędzasz: 5,60

Opis

Po wielu latach poszukiwań smaków, w czasie, których niemałą inspirację stanowiły podróże, lubię wracać do korzeni. Ponieważ wszyscy wiedzą, że przysłowia są mądrością narodów, tak jak większość Polaków zetknęłam się z przysłowiem ,,cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie". W oczywisty sposób wynika z tego, że warto się zainteresować kuchnią polską. Nie można jej poznać w restauracjach, w których zwykle serwuje się potrawy ,,uniwersalne", chociaż coraz częściej pojawiają się regionalne kartacze, kołduny czy kołaczki. Opiszę tutaj dania proste, takie jak krupnik, bigos czy pierogi, które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę. Jak pisał klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czerniecki: Tak mi się bowiem zdało, żebyś wprzód skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdzie apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam. Elżbieta Adamska

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.