Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieŻywienie człowieka
Żywienie człowieka 1. Podstawy nauki o żywieniu
-19%

Żywienie człowieka 1. Podstawy nauki o żywieniu

Wydawnictwo:Wydawnictwo Naukowe PWN
Liczba stron: 560
Oprawa: miękka
Język oryginału: polski
Rok wydania w Polsce: 2012
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788301163204
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788301163204
Żywienie człowieka 1. Podstawy nauki o żywieniu
Cena sugerowana przez wydawcę:
64,00
51,64
Oszczędzasz: 12,36

Opis

W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.
Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.