Opis
Poradnik dla tych, którzy chcą zbierać zioła, suszyć je, przetwarzać i wykorzystywać dla zdrowia i urody. Układ ziół w książce zgodny jest z kalendarzem zbiorów (od wiosny do jesieni). Autorka dokładnie opisuje sposób ich wykorzystania, dolegliwości, na które pomagają, podaje też sprawdzone przepisy na przygotowanie nalewek, naparów, maści i innych ziołowych specyfików. Prezentację roślin ubarwia opowieść o ich etnograficznym i historycznym znaczeniu.
Wydawnictwo
Wydawnictwo BOSZ specjalizuje się w edycji ekskluzywnych albumów autorskich. Priorytetem w naszej pracy jest najwyższa jakość publikacji – zarówno pod względem walorów artystycznych i merytorycznych prezentowanego materiału, jak też poziomu druku. Dlatego też współpracujemy z uznanymi fotografikami, projektantami, grafikami, a także specjalistami z różnych dziedzin...
Kupujący ten produkt kupili także:
Srebro koloidalne charakteryzuje się szerokim spektrum działania, zwalcza skutecznie wirusy, bakterie i grzyby; wykazuje również właściwości przeciwzapalne, przyśpiesza gojenie ran i stabilizuje układ immunologiczny. Jego efekty lecznicze zostały już uznane przez naukę.
Książka ta jest dotychczas najbardziej obszerną prezentacją na ten temat.
Zawiera:
• Opis 80 chorób i sposobów ich leczenia za pomocą srebra koloidalnego
• Informacje o najnowszym stanie badań nad właściwościami lec...
19,82 zł
29,00 zł
Oszczędzasz: 9,18 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W ciągu ostatnich kilkunastu lat obserwuje się ogromne, wzrastające wciąż zainteresowanie tematyką ziół i przypraw. Coraz większe jest też zainteresowanie zdrową żywnością. Dzięki prasie, książkom, Internetowi, świadomość kulinarna oraz wiedza dotycząca przyprawiania potraw jest dużo większa aniżeli było to dekady temu. Miłośnicy gotowania nie boją się eksperymentów kulinarnych wprowadzając do swojego menu coraz to nowe smaki z kuchni całego świata.
Poradnik składa się z dwóch części. Pierwsz...
20,71 zł
24,95 zł
Oszczędzasz: 4,24 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Teraz przedstawia książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie.
Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy.
Odpowiad...
27,63 zł
36,90 zł
Oszczędzasz: 9,27 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Promocja
Jak szybko opanować zasady Transerfingu? W niniejszej książce omówiono 78 podstawowych zasad i terminów Transerfingu, takich jak wahadła, siły równoważące, zamiar wewnętrzny, zamiar zewnętrzny oraz wiele innych pojęć....
32,00 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 7,90 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w ...
37,52 zł
54,90 zł
Oszczędzasz: 17,38 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Nowość
Kolejna książka na polskim rynku o zastosowaniach zdrowotnych wody utlenionej. Oprócz tego zawiera ogromną liczbę przepisów medycyny naturalnej....
29,90 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 10,00 zł
Cena sugerowana przez wydawcę