Opis
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. w zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, sygnalizuje treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, oraz umożliwia sprawdzenie swojej wiedzy dzięki testom i zadaniom praktycznym.
Publikacja zawiera 5 testów po 40 pytań z kluczem odpowiedzi oraz 5 zadań praktycznych z rozwiązaniami i kluczem oceniania. To idealny materiał, by szybko i samodzielne ocenić, które zagadnienia zostały już opanowane, a które wymagają jeszcze powtórzenia.
Zwięzła forma, większość zagadnień opracowanych w przejrzystych tabelach. Pozycja zawiera informacje przydatne również w innych zawodach z branży gastronomicznej (np. standardy serwowania potraw i obsługi klientów).
Publikacja zawiera 5 testów po 40 pytań z kluczem odpowiedzi oraz 5 zadań praktycznych z rozwiązaniami i kluczem oceniania. To idealny materiał, by szybko i samodzielne ocenić, które zagadnienia zostały już opanowane, a które wymagają jeszcze powtórzenia.
Zwięzła forma, większość zagadnień opracowanych w przejrzystych tabelach. Pozycja zawiera informacje przydatne również w innych zawodach z branży gastronomicznej (np. standardy serwowania potraw i obsługi klientów).
Inne tego autora
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłu...
33,96 zł
41,40 zł
Oszczędzasz: 7,44 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności związanych z obsługą gości; opracowywania karty menu; doradzania gościom w wyborze potraw i napojów; przyjmowania i rejestrowania zamówień gości; nakrywania stołu; dobierania urządzeń, bielizny, zasta...
64,00 zł
66,80 zł
Oszczędzasz: 2,80 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:<BR>sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),<BR>zwyczajów żywieniowych różnych narodów,<BR>serwisu specjalnego,<BR>sztuki barmańskiej,<BR>obsługi gości hotelowych,<BR>organizacji przyjęć.<BR>Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.<...
64,00 zł
66,80 zł
Oszczędzasz: 2,80 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Komplet materiałów dla czterolatków do nauki i zabawy w przedszkolu:Karty pracy (cz. 1 i 2)Karty przygotowują dziecko do czytania, pisania i liczenia, rozwijają umiejętność logicznego myślenia, kształcą motorykę, słuch fonematyczny, spostrzegawczość. Bogactwo elementów przedstawionych na obrazkach zachęca do wypowiedzi ustnych i wspomaga rozwój mowy. Ciekawa oprawa graficzna, lubiane przez dzieci nalepki sprawią, że nauka stanie się wspaniałą zabawą.Wyprawka plastycznaWypychanki, składanki, wyci...
88,49 zł
103,60 zł
Oszczędzasz: 15,11 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Omawia szczegółowo metody prowadzenia sprzedaży. Duży nacisk kładzie na prowadzenie rozmowy sprzedażowej i cechy osobowościowe sprzedawcy. Dokładnie omawia także typy klientów. Zwraca uwagę na zasady etyki i bezpieczeństwa w pracy w sprzedaży. Wprowadza najważniejsze zagadnienia prawne związane z działalności...
48,49 zł
50,60 zł
Oszczędzasz: 2,11 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi kelnerskie, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład kwalifikacji T. 10 (Organizowanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia takich zagadnień, jak: usługi gastronomiczne, promowanie usług gastronomicznych, kalkulacje, rozliczanie kosztów usługi gastronomicznej, planowanie i organizacja przyjęć okolicznościowych, planowanie i organizacja okolicznościowych przyjęć bufetowych...
50,41 zł
52,60 zł
Oszczędzasz: 2,19 zł
Cena sugerowana przez wydawcę