Opis
W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono metody zmniejszenia ubytku magazynowego. Omówiono metody krojenia i pakowania pieczywa. Przedstawiono liczne rodzaje krajalnic i mechanizmy ich działania. Zaprezentowano sposoby magazynowania pieczywa i typowe magazyny. Przedstawiono krytyczne punkty kontroli występujące na końcowym etapie produkcji pieczywa.
Inne tego autora
Jeśli szukasz książki, która pomoże Ci przyswoić mocne podstawy języka niemieckiego, Niemiecki. Kurs dla początkujących wydawnictwa Lingo jest w sam raz dla Ciebie! ...
19,00 zł
24,99 zł
Oszczędzasz: 5,99 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Testy egzaminacyjne. Szkoły ponadgimnazjalneliczba ocen: 1zaloguj się, aby móc oceniaćKsiążkaIlośćcena:29,90 złDo koszykaOpisPublikacja pomaga w przygotowaniach do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Zawiera zestaw 5 testów do pisemnej części egzaminu, klucz odpowiedzi do testów oraz zadania praktyczne z przykładowymi rozwiązaniami do części praktycznej.Wszystkie zadania przygotowano zgodnie ze standardami wymagań...
26,23 zł
30,70 zł
Oszczędzasz: 4,47 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji <STRONG style="TEXT-ALIGN: justify; WIDOWS: 1; TEXT-TRANSFORM: none; BACKGROUND-COLOR: rgb(255,255,255); TEXT-INDENT: 0px; FONT: 14px/18px 'Calibri W02 Bold', Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif; WHITE-SPACE: normal; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(74,72,72); WORD-SPACING: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px">T.15</STRONG> (Organizacja żywienia i usług gastronomicznych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym ...
38,38 zł
40,50 zł
Oszczędzasz: 2,12 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Jeśli szukasz książki, która pomoże Ci przyswoić mocne podstawy języka niemieckiego, "Niemiecki. Kurs dla początkujących" wydawnictwa Lingo jest w sam raz dla Ciebie!
Zalety kursu:
- współczesny język, przydatne słówka i zwroty
- gramatyka w pigułce, proste i klarowne objaśnienia
- po każdej lekcji ćwiczenia z kluczem
- konsultacja językowa hiszpańskich lektorów
- pomocne dodatki: tablice z przydatnymi informacjami, słowniczek hiszpańsko-polski
- nagrania MP3 wszystkich dialogów i słownictwa gra...
17,48 zł
23,00 zł
Oszczędzasz: 5,52 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.2.
23,06 zł
27,00 zł
Oszczędzasz: 3,94 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
<P>Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie <STRONG>kelner</STRONG> w zakresie kwalifikacji <STRONG>T.9</STRONG>. Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testów oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzając...
47,20 zł
49,80 zł
Oszczędzasz: 2,60 zł
Cena sugerowana przez wydawcę