Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomiczna
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji Kwal. T.3.4.
-4%

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji Kwal. T.3.4.

Piotr Dominik , Katarzyna Przybylska-Dominik

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Piotr Dominik , Katarzyna Przybylska-Dominik
Liczba stron: 104
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 17x24 cm
EAN:9788302157127
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji Kwal. T.3.4.
Cena sugerowana przez wydawcę:
52,60
50,41
Oszczędzasz: 2,19

Opis

W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono metody zmniejszenia ubytku magazynowego. Omówiono metody krojenia i pakowania pieczywa. Przedstawiono liczne rodzaje krajalnic i mechanizmy ich działania. Zaprezentowano sposoby magazynowania pieczywa i typowe magazyny. Przedstawiono krytyczne punkty kontroli występujące na końcowym etapie produkcji pieczywa.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.