Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
Przyg. kęsów ciasta do wypieku i wyp. ciasta WSiP
-4%

Przyg. kęsów ciasta do wypieku i wyp. ciasta WSiP

Krystyna Jarosz

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Krystyna Jarosz
Liczba stron: 96
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 17x24 cm
EAN:9788302157110
Przyg. kęsów ciasta do wypieku i wyp. ciasta WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
51,00
48,87
Oszczędzasz: 2,13

Opis

W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju piece piekarskie. Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku. Podano przykłady jej obliczania. Poświęcono dużo uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano sposoby monitorowania krytycznych punktów kontroli.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.