Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża rolniczaTechnik rolnik
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.2 R.3.2 WSIP
-4%

Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.2 R.3.2 WSIP

Praca zbiorowa

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Praca zbiorowa
Liczba stron: 400
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2017
Format: 17x24 cm
EAN:9788302167775
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.2 R.3.2 WSIP
Cena sugerowana przez wydawcę:
64,80
62,09
Oszczędzasz: 2,71

Opis

Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.