Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża rolniczaTechnik rolnik
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 R.3.2 WSIP
-4%

Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 R.3.2 WSIP

Barbara Biesiada-Drzazga , Alina Janocha

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Barbara Biesiada-Drzazga , Alina Janocha
Liczba stron: 278
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2017
Format: 17x24,5 cm
EAN:9788302167768
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 R.3.2 WSIP
Cena sugerowana przez wydawcę:
64,80
62,09
Oszczędzasz: 2,71

Opis

Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.