Opis
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia wzbogacone licznymi ilustracjami od zadań praktycznych, które uczeń ma wykonywać w czasie zajęć w szkolnej pracowni, poprzez uzupełniania tekstu, pytania otwarte i zamknięte, po propozycje projektów do realizowanie w trakcie wycieczek lub praktyk zawodowych. Książka kładzie nacisk na uważne wykonywanie zadań, zachęca ucznia do wnikliwej samooceny i skłania do wyciągania wniosków. Pracownia pomyślana jest jako podręcznik do praktycznej nauki zawodu, który ułatwi zastosowanie zdobytej na zajęciach teoretycznej wiedzy w praktyce. Publikacja może też stanowić cenny materiał powtórzeniowy dla osób przystępujących eksternistycznie do egzaminów.
Inne tego autora
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu z...
64,96 zł
67,80 zł
Oszczędzasz: 2,84 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Mów śmiało! Z najnowszą serią rozmówek Lingo stanie się to proste i wygodne. Dzięki naszym praktycznym rozmówkom bez trudu dogadasz się z rodowitymi Niemcami. Rozmówki Lingo pomogą Ci kiedy: - wybierasz się do Niemiec, Austrii, Szwajcarii - podróżujesz w interesach bądź turystycznie - szukasz pracy - zwiedzasz, robisz zakupy, zamawiasz jedzenie - rezerwujesz hotel - potrzebujesz pomocy w nagłym wypadku. Ponadto w książce znajdziesz: - wymowę w wygodnym dla użytkownika zapisie fonetycznym - przyk...
15,14 zł
19,90 zł
Oszczędzasz: 4,76 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono metody zmniejszenia ubytku magazynowego. Omówiono metody krojenia i pakowania pieczywa. Przedstawiono liczne rodzaje krajalnic i mechanizmy ich działania. Zaprezentowano sposoby magazynowania pieczywa i ty...
50,41 zł
52,60 zł
Oszczędzasz: 2,19 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Nowe wydanie kursu języka niemieckiego z bestsellerowej serii ,,Superkursów" Lingo.
Kompletny zestaw do samodzielnej nauki:
- Intensywny kurs w 30 lekcjach
- Rozmówki polsko-niemieckie
- 150 minut kursu audio (CD MP3).
,,Niemiecki. Superkurs" to pierwsze tak kompleksowe rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się języka od podstaw, a zarazem możliwie szybko móc korzystać z jego znajomości w życiu codziennym. Łączy w sobie zalety intensywnego kursu, sprawdzoną w praktyce użytecz...
20,48 zł
35,00 zł
Oszczędzasz: 14,52 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
<P>Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji <STRONG>T.6</STRONG> (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią jeszcze problem, i umożliwia rzetelną samoocenę. Ćwiczy w rozwiązywaniu praktycznej i teoretycznej części egzaminu zawodowego.</P>...
36,72 zł
43,00 zł
Oszczędzasz: 6,28 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Jeśli szukasz książki, która pomoże Ci przyswoić mocne podstawy języka niemieckiego, Niemiecki. Kurs dla początkujących wydawnictwa Lingo jest w sam raz dla Ciebie! ...
19,00 zł
24,99 zł
Oszczędzasz: 5,99 zł
Cena sugerowana przez wydawcę