Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieTurystyka, hotelarstwo
Podstawy gastronomii. Od żywności do turystom kul.
-20%

Podstawy gastronomii. Od żywności do turystom kul.

Mariola Milewska , Andrzej Stasiak

Wydawnictwo:Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
Autor: Mariola Milewska , Andrzej Stasiak
Liczba stron: 404
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2017
Format: 16,5x23,8 cm
EAN:9788320822748
Podstawy gastronomii. Od żywności do turystom kul.
Cena sugerowana przez wydawcę:
64,90
51,63
Oszczędzasz: 13,27

Opis

Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.
Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych (technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.