Opis
Nowe wydanie uzupełnione i poprawione. W treści: Ekonomiczne aspekty produkcji pieczarek Producent pieczarek jako przedsiębiorca Produkcja pieczarek to produkcja żywności Co warto wiedzieć o pieczarce i jej intensywnej produkcji Wyposażenie pieczarkarni Surowce do produkcji Jakość pieczarek na rynek świeży i dla przetwórstwa Programowanie uprawy Przebieg uprawy Analiza pojawiających się problemów uprawowych Zbiór i przygotowanie do sprzedaży Ocena uzyskanych wyników Podstawowe choroby i szkodniki oraz ich związek z warunkami uprawy Preparaty chemiczne zalecane do ochrony pieczarki Przygotowanie pieczarkarni do nowej uprawy
Inne tego autora
W ciągu ostatnich kilku lat w technologii uprawy pieczarki zaszło bardzo wiele zmian. Obecnie dominuje technologia uprawy pieczarki na podłożu fazy III, które często jest ładowane mechanicznie, w dużych obiektach liczących co najmniej kilkanaście hal uprawowych. Produkcja prowadzona jest przez cały rok. Sytuacja ta istotnie zmieniła zagrożenie stratami powodowanymi przez choroby i szkodniki. Znacznie zmniejszyła się liczba patogenów zagrażających uprawie pieczarki. Znaczenie gospodarcze ma tyl...
26,63 zł
31,50 zł
Oszczędzasz: 4,87 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Proces uprzemysławiania uprawy pieczarki
Produkcja pieczarki to produkcja żywności
Systemy uprawy
Warunki techniczne produkcji pieczarki
Surowce i zasady ich doboru
Zbiór i przygotowanie do sprzedaży
Podstawowe choroby i szkodniki oraz ich związek z warunkami uprawy...
35,98 zł
41,00 zł
Oszczędzasz: 5,02 zł
Cena sugerowana przez wydawcę