Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP
-4%

Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP

Krystyna Jarosz

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Krystyna Jarosz
Liczba stron: 128
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 17x24 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302157097
Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
51,00
48,87
Oszczędzasz: 2,13

Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich).
W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano zboża wykorzystywane w piekarniach. Szczególną uwagę zwrócono na kwestie związane z transportem, przechowywaniem oraz oceną jakości mąki żytniej i pszennej. Podręcznik zawiera wiele ciekawostek, które dodatkowo poszerzają wiedzę ucznia. Dzięki bogactwu rysunków, przejrzystych schematów i zdjęć ułatwia przyswajanie wiedzy. Nauce sprzyjają też pytania i ćwiczenia praktyczne do wykonania w pracowni szkolnej. Publikacja pozwala przygotować ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i w dużym zakładzie produkcyjnym.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.