Opis
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu – to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki – herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty – na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.
W książce znajdziesz:
• 200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.
• Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.
• Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać.
• Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki – herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty – na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.
W książce znajdziesz:
• 200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.
• Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.
• Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać.
• Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Kupujący ten produkt kupili także:
Bestseller
Christina von Dreien (urodzona w 2001 r.) jest młodą kobietą z Toggenburga w Szwajcarii. Urodziła się ze znacznie rozszerzoną świadomością i należy do nowej generacji młodych, ewolucyjnych myślicieli, którzy postrzegają, opisują i przeżywają istnienie człowieka jako kompleksowość fizyki kwantowej, neuropsychologii i duchowości. Zawsze wykazywała nadzwyczajne zrozumienie aktualnej sytuacji światowej, zaskakując przy tym swoją wysoką etyką oraz mądrością i wewnętrznym spokojem – co wskazuje na now...
49,43 zł
65,00 zł
Oszczędzasz: 15,57 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Książka przeznaczona dla osób, które mają problem z nadwagą lub otyłością. Opisuje prostą i prawdziwie skuteczną metodę pozbywania się zbędnych kilogramów przy pomocy gonadotropiny kosmówkowej (hCG) w połączeniu z odpowiednia dietą, po której nie występuje efekt jo-jo....
36,00 zł
Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego „biblię” - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia.
Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
...
37,99 zł
49,99 zł
Oszczędzasz: 12,00 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Promocja
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych....
18,27 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 11,63 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia, z której powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach.
W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże stało się żywieniowo bezwartościowym, acz wszechobecnym składnikiem, który sprawia, że poziom...
26,61 zł
36,90 zł
Oszczędzasz: 10,29 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Bestseller
Fascynująca książka, zawierająca praktyczne i fachowe informacje o zastosowaniach wewnętrznych wody utlenionej.
23,40 zł
33,00 zł
Oszczędzasz: 9,60 zł
Cena sugerowana przez wydawcę