Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża turystyczno-hotelarska

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Zeszyt ćwiczeń przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali; kwalifikacja SPL.02.3 i SPL.02.4; typ szkoły: technikum. Aleksandra Lewandowska absolwentka Akademii Morskiej w Gdyni, nauczycielka i egzaminatorka w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali, autorka publikacji dla zawodu technik hotelarstwa....
26,22  28,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,78 
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych), T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych). Obejmuje tematy dotyczące pilotażu wycieczek, przewodnictwa turystycznego, grup turystycznych, zasad żywienia turystów, obsługi klienta podczas realizacji imprezy turystycznej, współpracy podmiotów turystycznych w zakresie realizowani...
31,51  36,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,39 
<P>Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych).</P><UL> <LI>Przedstawia <STRONG>zasady bezpieczeństwa</STRONG> przydatne zarówno dla organizatora wyjazdów, jak i ich uczestników.</LI> <LI>Szczegółowo opisuje <STRONG>profilaktykę zagrożeń</STRONG>, jakie mogą się zdarzyć w czasie podróży.</LI> <LI>Omawia <STRONG>gospodarcze i prawne aspekty </STRONG>orga...
62,09  64,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,71 
<P>Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych).</P><UL> <LI>Przedstawia <STRONG>zasady bezpieczeństwa</STRONG> przydatne zarówno dla organizatora wyjazdów, jak i ich uczestników.</LI> <LI>Szczegółowo opisuje <STRONG>profilaktykę zagrożeń</STRONG>, jakie mogą się zdarzyć w czasie podróży.</LI> <LI>Omawia <STRONG>gospodarcze i prawne aspekty </STRONG>orga...
48,71 
W podręczniku wyjaśniono podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa. Sklasyfikowano i scharakteryzowano bazę noclegową, wyposażenie techniczne hotelu oraz rodzaje usług hotelarskich. Omówiono zadania, organizację i technikę pracy recepcji. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie. Treść uzupełniają pytania testowe oraz pytania i zadania do samodzielnego wykonania....
40,50  40,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 0,20 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.12 (Utrzymywanie czystości i porządku w jednostkach mieszkalnych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności rozróżnienia stanowisk pracy w dziale służby pięter, rodzajów jednostek mieszkalnych, prac porządkowych, technik sprzątania oraz obsługiwania sprzętu i urządzeń do utrzymywania czystości. Wiedza teoretyczna jest poparta licznymi przykładami, dokumentami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi ...
39,91  46,74 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,83 
Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono: - zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, - zasady utrzymania porządku i czystości, - zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, - współpracę z biurami podróży, - charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą pro...
39,78  45,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,72 
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,technik hotelarstwa". Materiał podzielono na dwie części. W części 1. zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju, zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyf...
31,31  35,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,49 
W podręczniku wyjaśniono podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa. Sklasyfikowano i scharakteryzowano bazę noclegową, wyposażenie techniczne hotelu oraz rodzaje usług hotelarskich. Omówiono zadania, organizację i technikę pracy recepcji oraz służby parterowej. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie. Treść uzupełniają liczne pytania i zadania do samodzielnego wykonania. Numer dopuszczenia:11/2011...
37,78  43,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,42 
<P>Podręcznik do nauki zawodu <STRONG>technik hotelarstwa</STRONG> na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji <STRONG>T.11 </STRONG>(Planowanie i realizacja usług w recepcji).</P><UL> <LI>Wprowadza w podstawy turystyki.</LI> <LI>Omawia szczegółowo zasady standaryzacji obiektów noclegowych.</LI> <LI>Przedstawia charakterystykę bazy noclegowej w Polsce i dokładnie opisuje największe sieci hotelowe.</LI> <LI>Prezentuje główne organizacje hotelarski...
40,96  47,95 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,99 
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Obejmuje tematy dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby pięter, jednostek mieszkalnych, organizacji i techniki pracy w dziale służby pięter, charakterystyki usług hotelarskich dodatkowych, ofert usług hotelarskich dodatkowych oraz sprzedaży usług hotelarskich do...
56,06  58,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,44 
Organizacja współczesnej recepcji hotelowej. Część 1 to niezwykła pozycja wydawnicza na rynku podręczników szkolnych. Autorka jest wieloletnim praktykiem w zawodzie hotelarza, a od kilku lat także wykładowcą przedmiotów zawodowych. Doświadczenie zawodowe, pasja i chęć podzielenia się swoją bogatą wiedzą zaowocowały przekrojowym opracowaniem o szczegółach pracy współczesnej hotelowej recepcji XXI wieku, która opiera się na starannie wykształconych pracownikach i systemach informatycznych. Podręcz...
27,28  29,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,62 
Organizacja współczesnej recepcji hotelowej. Część 2 jest podręcznikiem dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa i przygotowujących się do egzaminu z kwalifikacji zawodowej T.11. W publikacji znajdują się standardy związane z obsługą gości, którzy przyjeżdżają i wyjeżdżają z hotelu. Przedstawiona jest organizacja pracy w recepcji, procedury wspomagające system obsługi gości, a także zaprezentowane są druki i formularze obowiązujące w hotelu. Dodatkowo opisane są urządzenia i n...
31,94  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,06 
Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznejrealizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.13(Planowanie i kalkulacja kosztów imprez i usług turystycznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do dobierania usług turystycznych do usług klientów oraz opracowywania programów imprez turystycznych, ustalania ich cen i sporządzania odpowiedniej dokumentacji....
50,41  52,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,19 
45,14  49,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,76 
<P>Podręcznik niezbędny w nauce umiejętności związanych z podejmowaniem działalności gospodarczej. Treści dotyczą kwalifikacji <STRONG>T.13</STRONG> (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych) oraz <STRONG>T.14</STRONG> (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaży usług turystycznych).</P><UL> <LI>Charakteryzuje działalność gospodarczą w branży turystycznej.</LI> <LI>Szczegółowo omawia typy zawieranych umów.</LI> <LI>Wprowadza w zagadnieni...
48,71 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.12 (Organizacja usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przyjmowania i realizacji zamówień usług dodatkowych, ich organizowania, sporządzania odpowiedniej dokumentacji, rozróżniania kategorii i form turystyki oraz klasyfikowania obiektów hotelarskich. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, dokumentami, ćwiczeniami i ilustra...
72,74  75,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,16 
Znany i lubiany przez uczniów podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. i wzbogacony o aktualne dane. Przedstawia najważniejsze zmiany prawne dotyczące branży turystycznej ze wskazaniem ich wpływu na rynek usług turystycznych. Pokazuje dane statystyczne ruchu turystycznego z 2019 r., dzięki czemu można prześledzić trendy w turystyce przed jej załamaniem w 2020 r. Publikacja omawia nowe i mniej znane szlaki tematyczne w Polsce, dzięki czemu odsłania bogactwo turystyczne kraju i zac...
67,94  70,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,96 
Podręcznik Podstawy turystyki" przeznaczony jest dla osób podejmujących studia w zakresie turystyki i rekreacji, a także dla wszystkich zainteresowanych jej współczesnym, zmieniającym się obliczem. Zawarte w nim treści są wprowadzeniem do zagadnień turyzmu jako zjawiska zarówno społecznego, związanego najogólniej mówiąc z podróżowaniem, jak i zjawiska gospodarczego, związanego z organizacją tych podróży i przyjmowaniem podróżnych. Zainteresowanym studiami w zakresie turystyki uzmysłowi rozl...
50,21  69,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 18,79 
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „technik obsługi turystycznej”. Mogą z niego korzystać również uczniowie szkół hotelarskich, studenci oraz osoby zainteresowane zagadnieniami krajowego i międzynarodowego ruchu turystycznego. Książka obejmuje zagadnienia dotyczące: – podstawowych wiadomości z zakresu turystyki; – rodzajów turystyki; – czynników rozwoju turystyki; – usług turystycznych; – krajowego i międzynarodowego ruchu turystycznego; – organizacji tu...
36,04  44,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 8,16 
Podręcznik realizujący treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej. Omówiono w nim formy kategorie i rodzaje turystyki, metody badań ruchu turystycznego, scharakteryzowano różne formy turystyki i produktów turystycznych, zadania biur podróży oraz pośredników, organizatorów, agentów i placówek informacji turystycznej, jak również zasady funkcjonowania bazy noclegowej i gastronomicznej....
53,26  56,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,94 
<P>Podręcznik niezbędny w zdobywaniu umiejętności stanowiących podstawę kształcenia w zawodzie <STRONG>technik obsługi turystycznej</STRONG>.</P><UL> <LI>Charakteryzuje <STRONG>rodzaje turystyki</STRONG>. <LI>Omawia różne<STRONG> typy produktów</STRONG> turystycznych. <LI>Wprowadza w zagadnienia związane z prowadzeniem <STRONG>działalności gospodarczej</STRONG> w branży turystycznej. <LI>Opisuje <STRONG>powiązania i zależności między insty...
50,41  52,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,19 
REA - Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom VPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.Chara...
64,00  66,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,80 
27,32  32,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,68 
NOWA PODSTAWA PROGRAMOWA (z 2019 roku)! Ćwiczenia Pracownia hotelarska przeznaczone są do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu HGT.06. Realizacja usług w recepcji, do rozwiązywania podczas zajęć w pracowniach, ale świetnie sprawdzą się również jako powtórka materiału z zakresu kwalifikacji HGT.06. Ćwiczenia wydane zostały w formacie A4 w wersji kolorowej, tak aby ułatwić uczniom rozwiązywanie oraz przyswajanie materiału. Zawierają ponad 200 różnego rodzaju ćwiczeń, p...
43,06 
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa realizująca treści z zakresu kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach. Nieoceniona pomoc w sprawdzaniu umiejętności związanych z przestrzeganiem procedur dotyczących obsługi gości w recepcji, sporządzaniem dokumentacji, przyjmowaniem płatności w różnych formach, oferowaniem usług dodatkowych i udzielaniem informacji turystycznej. Dzięki niej można u...
64,96  67,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,84 
Ćwiczenia Pracownia hotelarska przeznaczone są do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, do rozwiązywania podczas zajęć w pracowniach, ale świetnie sprawdzą się również jako powtórka materiału z zakresu kwalifikacji HGT.03. Na końcu rozdziałów znajdują się testy do wszystkich testów na końcu książki podane są odpowiedzi. Ćwiczenia wydane zostały w formacie A4 w wersji kolorowej, tak aby ułatwić uczniom ro...
35,70 
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa realizująca treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach. Sprawdza umiejętności związane ze stosowaniem sprzętu i technikami sprzątania jednostek mieszkalnych, wiedzę dotyczącą zasad uzupełniania wyposażenia jednostek mieszkalnych oraz procedur utrzymania czystości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Utrwala wiadom...
67,94  70,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,96 
W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące marketingu w sprzedaży usług i imprez turystycznych. Omówiono tu metody sprzedaży usług i imprez turystycznych oraz towarzyszące im umowy. Pokazano także najważniejsze zasady prowadzenia rozliczeń i ich ewidencjonowania. W części praktycznej są liczne zadania, których rozwiązywanie uczy twórczego wykorzystania wiedzy, skłania do aktywnego poszukiwania informacji w dostępnych źródłach oraz pomaga szlifować umiejętności prak...
48,49  50,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,11 
W części teoretycznej pracowni skrótowo zostały przypomniane wiadomości z zakresu geografii turystycznej Polski i świata. Skrótowo omówiono najważniejsze walory turystyczne regionów Polski. Opisano podstawowe zasady programowania imprez turystycznych oraz sporządzania ich kalkulacji. Sporo uwagi poświęcono zamawianiu usług turystycznych, a także współpracy z usługodawcami. Zaprezentowano zasady obsługi imprez turystycznych i metody stosowane przez pilotów i przewodników wycieczek. Wszystkie zasy...
67,94  70,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,96 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.