Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawodu

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Obejmuje tematy dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby pięter, jednostek mieszkalnych, organizacji i techniki pracy w dziale służby pięter, charakterystyki usług hotelarskich dodatkowych, ofert usług hotelarskich dodatkowych oraz sprzedaży usług hotelarskich do...
56,06  58,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,44 
<P>Podręcznik do nauki zawodu <STRONG>technik mechanik</STRONG> realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji <STRONG>M.44</STRONG> (Organizowanie procesów obróbki i montażu części maszyn i urządzeń).</P><P>Planowanie procesów technologicznych obróbki i montażu części maszyn i urządzeń, dobór technik i metod do wytwarzania części maszyn i urządzeń, dobór materiałów konstrukcyjnych do wytwarzania części maszyn i urządzeń,  dobór rodzajów obróbki cieplnej i c...
64,00  66,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,80 
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw i napojów, kontroli produkcji potraw i napojów, receptur i kart menu, kalkulacji cen potraw i napojów w gastronomii. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, s...
45,90  47,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,00 
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, planowanie żywienia z wykorzystaniem programów komputerowych przy pracy zakładu gastronomicznego. Omawia także podstawowe metody obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów mag...
61,13  62,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,67 
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości sporządzonych potraw, a także opracowania kart menu, obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kalkulowania cen potraw i napojów oraz opracowania receptur gastronomicznych. Wiedza teoretyczna wspa...
77,71  81,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,39 
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B.33. Organizacja i kontrolowanie robót budowlanych - B.33.5. Organizacja i kontrolowanie robót związanych z rozbiórką obiektów budowlanych. W książce omówiono przygotowanie i wykonywanie robót rozbiórkowych oraz roboty wyburzeniowe. Na końcu rozdziałów i działów znajdują się pytania, dzięki czemu uczeń może sprawdzić nabyte wiadomości, a także ćwiczenia kształtujące umiejętności....
42,74  44,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,86 
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik usług fryzjerskich, realizujący treści materiału zawartego w efektach kształcenia wspólnych dla zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich PKZ (A.k), PKZ (A.n) oraz zawartych w kwalifikacji A.23. Obejmuje tematy dotyczące kompetencji personalnych i społecznych, podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz organizacji pracy małych zespołów. Każdy rozdział zawiera pytania lub ćwiczenia umożliwiające uczn...
42,74  44,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,86 
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach: do nauczania w zawodzie sprzedawca. W podręczniku wymieniono i zaprezentowano nazwy konkretnych firm i marki produktów. Zamieszczono je w celach dydaktycznych, aby zobrazować teorię za pomocą rzeczywistych przykładów....
21,01  24,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,59 
Zbiór ćwiczeń dla uczniów zdobywających zawód sprzedawcy. Wspólny dla dwóch części podręcznika. Układ zbioru ćwiczeń jest zgodny z podstawą programową. Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 8 czerwca 2009 r. w sprawie dopuszczania do użytku w szkole programów wychowania przedszkolnego i programów nauczania oraz dopuszczania do użytku szkolnego podręczników podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie albo w profilu kształcenia ogólnozawodowego ,,(...) zawiera usy...
14,96  16,40 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,44 
W podręczniku przedstawiono strukturę handlu, zasady planowania i wyposażania punktów sprzedaży, zasady organizacji pracy, zaopatrzenia punktów sprzedaży, rozmieszczania towarów i promocji. Na podstawie aktualnych przepisów prawnych omówiono odpowiedzialność pracowników handlu oraz sposoby zapobiegania kradzieżom i ubezpieczenia mienia. Podręcznik zawiera pytania oraz zadania praktyczne po każdym rozdziale, zdjęcia, rysunki, tabele, schematy strukturalne, przykłady obliczeń handlowych oraz wzor...
17,85  23,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,15 
Podręcznik opracowany zgodnie z programem nauczania dla zawodu sprzedawca, nr dopuszczenia: 522[01]/ZSZ,SP/MEN/2007.02.08 Rok dopuszczenia 2009. Organizacja sprzedaży – podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie sprzedawca w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom handlu zdobyć aktualną wiedzę w zakresie: • struktury handlu, • organizacji pracy w punktach sprzedaży...
31,18  34,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,62 
Podręcznik obejmuje wszystkie hasła programu nauczania przedmiotu "Organizacja sprzedaży". Może być także wykorzystywany do przedmiotów "Sprzedaż towarów" oraz "Podstawy działalności handlowej"....
21,90  24,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,10 
21,90  24,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,10 
Orzełowski Seweryn
22,13  25,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,77 
W podręczniku przedstawiono: ogólną charakterystykę gospodarki rynkowej ogólną charakterystykę handlu (klasyfikację i formy handlu, funkcje przedsiębiorstw handlowych) dostawy towarów (zagadnienia dot. popytu, zakupu i przyjmowania towarów) gospodarkę magazynową przygotowanie i sprzedaż towarów (wyposażenie punktów handlowych, zasady rozmieszczania towarów, organizację sprzedaży, gospodarkę opakowaniami) ustalanie cen (marże, podatki, odliczenia) czynności pozasprzedażowe (inwentaryzację, odpowi...
36,50 
Podręcznik do nauki zawodu technik spedytor zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.31 (Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów). W publikacji zaprezentowano wiedzę na temat planowania i organizowania procesów transportowych. Przedstawiono m.in. zadania transportowe, rodzaje usług transportowych i środki transportu do ich realizacji, a także przepisy prawa dotyczące przewozu ładunków i dokumentacji transportowej. Wyjaśniono, jak sporządzać plan przebiegu procesu transportowe...
62,09  64,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,71 
<P>Podręcznik do nauki zawodu <STRONG>technik spedytor</STRONG> zawiera treści z <STRONG>zakresu kwalifikacji AU.31 (Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów)</STRONG>. W publikacji zaprezentowano wiedzę na temat kalkulowania cen i dokumentowania realizacji procesów transportowych, prowadzenia korespondencji i negocjacji oraz organizowania procesu załadunkowego i rozładunkowego. Przedstawiono tu przepisy prawa dotyczące pracy w transporcie oraz rozliczeń z kontr...
62,09  64,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,71 
Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.32 (Organizacja transportu). Prezentuje wiedzę na temat planowania i organizowania procesów transportowych. Przedstawia m.in. rodzaje gałęzi transportowych, infrastrukturę transportową, przepisy prawa dotyczące transportu i obrotu handlowego, technologie procesów transportowych. Uczy, jak sporządzać plan procesu transportowego i opracować harmonogramy jego wykonania, a także jak stosować systemy monitorowania i ...
73,40  76,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,20 
Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.32 (Organizacja transportu). Prezentuje wiedzę na temat planowania i organizowania procesów spedycyjnych oraz dokumentowania realizacji procesów transportowo-spedycyjnych. Przedstawia funkcjonowanie rynku transportowo-spedycyjnego, rodzaje ładunków transportowych i jednostek ładunkowych, zasady oznaczeń ładunku i środków transportu, sposoby zabezpieczania ładunku, przepisy prawa dotyczące przewozów, przygotowani...
73,40  76,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,20 
Pierwsza z dwóch części podręcznika napisanego zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 roku, przeznaczonego do kształcenia w zawodzie technik spedytor. Opisano w nim zagadnienia związane z rodzajami transportu, zadaniami transportowymi dla spedytora, usługami transportowymi, przepisami prawnymi dotyczącymi realizacji usług transportowych, rodzajami ładunków transportowych oraz jednostkami transportowymi. Na końcu każdego rozdziału zamieszczono testy kontrolne, umożliwiające u...
38,27  53,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 14,73 
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2. Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymaganiami podstawy programowej 2019 oraz na podstawie zadań pojawiających się na egzaminach zawodowych ostatnich lat. Zadania podzielone tematycznie i uporządkowane w zależności od stopnia ich trudności oraz wyposażone w dokumenty do wypełnienia. Zbiór obejmuje takie zagadnienia, jak: charakterystyka rynku transportowego i spedycyjnego; czy...
48,49 
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 1. Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymaganiami podstawy programowej 2019 oraz na podstawie zadań pojawiających się na egzaminach zawodowych ostatnich lat. Zadania podzielone tematycznie i uporządkowane w zależności od stopnia ich trudności. Uzupełnieniem zadań są załączone dokumenty do wypełnienia. Zbiór obejmuje takie zagadnienia, jak: BHP, podstawy logistyki w dziedzinie tra...
48,49 
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik logistyk, opracowany zgodnie z podstawą programową 2019. Niezbędny, by dobrze przygotować się do obowiązkowego egzaminu zawodowego z kwalifikacji SPL.04. Podręcznik składa się z szesnastu części podzielonych na rozdziały. Zawiera wiadomości dotyczące m.in. bhp, podstaw logistyki i transportu, omówiono w nim także przepisy prawa dotyczące transportu i obrotu handlowego oraz procedur celnych i czasu pracy w pos...
73,40 
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik logistyk, opracowany zgodnie z podstawą programową 2019. Niezbędny, by dobrze przygotować się do obowiązkowego egzaminu zawodowego z kwalifikacji SPL.04. Podręcznik składa się z trzynastu części podzielonych na rozdziały. Zawiera wiadomości na temat rynku transportowego i rynku spedycyjnego, czynności manipulacyjnych, kosztów i kalkulacji kosztów w transporcie i spedycji. Podręcznik przedstawia ceny usług tra...
73,40 
Organizacja współczesnej recepcji hotelowej. Część 1 to niezwykła pozycja wydawnicza na rynku podręczników szkolnych. Autorka jest wieloletnim praktykiem w zawodzie hotelarza, a od kilku lat także wykładowcą przedmiotów zawodowych. Doświadczenie zawodowe, pasja i chęć podzielenia się swoją bogatą wiedzą zaowocowały przekrojowym opracowaniem o szczegółach pracy współczesnej hotelowej recepcji XXI wieku, która opiera się na starannie wykształconych pracownikach i systemach informatycznych. Podręcz...
27,28  29,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,62 
Organizacja współczesnej recepcji hotelowej. Część 2 jest podręcznikiem dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa i przygotowujących się do egzaminu z kwalifikacji zawodowej T.11. W publikacji znajdują się standardy związane z obsługą gości, którzy przyjeżdżają i wyjeżdżają z hotelu. Przedstawiona jest organizacja pracy w recepcji, procedury wspomagające system obsługi gości, a także zaprezentowane są druki i formularze obowiązujące w hotelu. Dodatkowo opisane są urządzenia i n...
31,94  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,06 
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniom w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych. Na uwagę zasługuje starann...
73,40  76,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,20 
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę. Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP systemy bezpieczeństwa w zakładach ga...
73,40  76,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,20 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.