Szukaj Szukaj
KSIĄŻKILiteraturaPoradnikiKulinaria
Hodujemy kiełki
-16%

Hodujemy kiełki Smaczne źródło zdrowia i energii

Kathleen Obannon

Wydawnictwo:Źródła Życia
Autor: Kathleen Obannon
Tłumacz:Katarzyna Skrzypczak
Liczba stron: 64
Oprawa: miękka
Tytuł oryginału: Sprouts: the savory source for health and vitality
Język oryginału: angielski
Rok wydania w Polsce: 2012
Format: 16.0x21.5cm
ISBN: 9788362103140
EAN:9788362103140
Hodujemy kiełki
Cena sugerowana przez wydawcę:
15,00
12,56
Oszczędzasz: 2,44

Opis

Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością świeżych warzyw przez cały rok.

Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają niezwykle cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie kiełkowania dochodzi do wielkiej przemiany. Uaktywniane są bowiem enzymy niezbędne do wzrostu rośliny, a złożone węglowodany i białka zostają zamienione na proste. W tej formie są łatwo trawione i przyswajane przez organizm. Kiełki to prawdziwe koncentraty witamin i mikroelementów, eksplozja wzrostu i energii.

Autorka przedstawia, jak w prosty sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami – pełne życiodajnej energii.

Opinie

Kupujący ten produkt kupili także:

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.