Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieTechnologia żywności
Dietetyka i żywienie kliniczne
-18%

Dietetyka i żywienie kliniczne

Helen Barker , Jan Chojnacki , Anne Payne

Wydawnictwo:Urban & Partner
Autor: Helen Barker , Jan Chojnacki , Anne Payne
Liczba stron: 324
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2018
Format: 20,4x29 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788376098999
Dietetyka i żywienie kliniczne
Cena sugerowana przez wydawcę:
140,00
114,99
Oszczędzasz: 25,01

Opis

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych.
Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych.
Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia.
Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności.
Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych
Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.