Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIJęzyki obceHiszpańskiSamouczki
Chiński łatwo i przyjemnie + online ASSIMIL
-9%

Chiński łatwo i przyjemnie + online ASSIMIL

Francisco Javier , Anton Martinez

Wydawnictwo:Nowela
Autor: Francisco Javier , Anton Martinez
Liczba stron: 589
Oprawa: broszurowa
Format: 175x110x30 mm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788365283856
Chiński łatwo i przyjemnie + online ASSIMIL
Cena sugerowana przez wydawcę:
79,00
71,63
Oszczędzasz: 7,37

Opis

Proponowana przez nas metoda, ciesząca się uznaniem na całym świecie już od 80 lat, wykorzystuje naturalne predyspozycje intuicyjnego przyswajania języka poprzez codzienny kontakt oraz stopniowe poznawanie słownictwa i gramatyki.
Krok po kroku, bez wysiłku, dzięki autentycznym i zabawnym dialogom, jasnym i zrozumiałym komentarzom oraz starannie dobranym ćwiczeniom, będziesz poznawać wybrany język. Nauka odbywa się w dwóch etapach:
- pierwszy etap, tzw. faza pasywna, to zanurzenie w języku, polegające na systematycznym słuchaniu, czytaniu i powtarzaniu każdej lekcji;
- drugi etap, tzw. faza aktywna, to stosowanie w praktyce przyswojonych struktur i schematów oraz ciągłe poszerzanie zakresu kompetencji językowej.
W ciągu kilku miesięcy opanujesz język na poziomie B2, umożliwiającym swobodne porozumiewanie się.
Jakie są główne założenia metody Assimil?
- nauka poprzez zaczerpnięte z życia codziennego dynamiczne dialogi, które gwarantują przydatność przyswajanych struktur;
- realizm i aktualność sytuacji, uwzględniających współczesne słownictwo;
- dobrze zaplanowana progresja gramatyczna, która pozwala uniknąć uczenia się na pamięć;
- systematyczne powtórki, ułatwiające utrwalanie opanowanego materiału;
- ciekawe, przydatne informacje i komentarze dotyczące kultury i obyczajów;
- spora doza humoru, dzięki czemu nauka sprawia przyjemność i jest dobrą zabawą.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.