Opis
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu zakładu gastronomicznego. Omawia zasady higieny w trakcie całego procesu technologicznego w zakładzie gastronomicznym. Publikacja kładzie także nacisk na przepisy przeciwpożarowe i proekologiczne nastawienie w działalności zakładów gastronomicznych.
Inne tego autora
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia wzbogacone licznymi ilustracjami od zadań praktycznych, które uczeń ma wykonywać w czasie zajęć w szkolnej pracowni, poprzez uzupełniania tekstu, pytania otwarte i zamknięte, po propozycj...
67,94 zł
70,90 zł
Oszczędzasz: 2,96 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Nowe wydanie kursu języka niemieckiego z bestsellerowej serii ,,Superkursów" Lingo.
Kompletny zestaw do samodzielnej nauki:
- Intensywny kurs w 30 lekcjach
- Rozmówki polsko-niemieckie
- 150 minut kursu audio (CD MP3).
,,Niemiecki. Superkurs" to pierwsze tak kompleksowe rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się języka od podstaw, a zarazem możliwie szybko móc korzystać z jego znajomości w życiu codziennym. Łączy w sobie zalety intensywnego kursu, sprawdzoną w praktyce użytecz...
20,48 zł
35,00 zł
Oszczędzasz: 14,52 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.3.
56,38 zł
66,00 zł
Oszczędzasz: 9,62 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
<P>Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji <STRONG>T.6</STRONG> (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią jeszcze problem, i umożliwia rzetelną samoocenę. Ćwiczy w rozwiązywaniu praktycznej i teoretycznej części egzaminu zawodowego.</P>...
36,72 zł
43,00 zł
Oszczędzasz: 6,28 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.5.
28,18 zł
33,00 zł
Oszczędzasz: 4,82 zł
Cena sugerowana przez wydawcę