Opis
Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów, m.in. na urodziny, walentynki, tłusty czwartek, Dzień Dziecka
Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy oraz Świąt bez pszenicy. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie upały. Do wykorzystania przez cały rok i na każdą okazję!
Pączki i faworki, trufle i eklerki, zdrowe potrawy z grilla, desery i dania dla dzieci, strrraszne propozycje halloweenowe, torty tradycyjne i nieszablonowe, zakrapiane karnawałowe szaleństwa oraz mnóstwo prostych pomysłów na słodko i wytrawnie. Ciastka, ciasta, muffinki, lody, puddingi, pierogi, kluski, naleśniki, zupy, bułki i chleby oraz kolejna duża porcja przydatnych przepisów podstawowych. Większość zamieszczonych w książce dań i deserów doskonale wpasowuje się w menu całoroczne.
Wszystko bez glutenu, cukru, szkodliwych E-dodatków, niemal całkowicie bez mleka/nabiału, a w większości wegańsko (wśród 314 przepisów niemal 300 nie zawiera mleka/nabiału, a około 200 nie zawiera jajek ani żadnych innych produktów odzwierzęcych!). W wielu przepisach nie ma również orzechów, drożdży, soi czy kakao, dzięki czemu z powodzeniem mogą z nich korzystać alergicy. Jest pysznie, zdrowo i różnorodnie. Autorki udowadniają, że dieta bezglutenowa nie musi być nudna ani niesmaczna. I że na bezglutenowym stole może się pojawić każda potrawa, jakiej się zapragnie! Oprócz przepisów użytkownicy i fani poprzednich książek tych Autorek znajdą tu informacje o nowych ciekawych produktach oraz kolejną porcję praktycznych porad, m.in. o sezonowych składnikach, grillowaniu z głową, smażeniu bezglutenowych pączków i jedzeniu kwiatów.
Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy oraz Świąt bez pszenicy. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie upały. Do wykorzystania przez cały rok i na każdą okazję!
Pączki i faworki, trufle i eklerki, zdrowe potrawy z grilla, desery i dania dla dzieci, strrraszne propozycje halloweenowe, torty tradycyjne i nieszablonowe, zakrapiane karnawałowe szaleństwa oraz mnóstwo prostych pomysłów na słodko i wytrawnie. Ciastka, ciasta, muffinki, lody, puddingi, pierogi, kluski, naleśniki, zupy, bułki i chleby oraz kolejna duża porcja przydatnych przepisów podstawowych. Większość zamieszczonych w książce dań i deserów doskonale wpasowuje się w menu całoroczne.
Wszystko bez glutenu, cukru, szkodliwych E-dodatków, niemal całkowicie bez mleka/nabiału, a w większości wegańsko (wśród 314 przepisów niemal 300 nie zawiera mleka/nabiału, a około 200 nie zawiera jajek ani żadnych innych produktów odzwierzęcych!). W wielu przepisach nie ma również orzechów, drożdży, soi czy kakao, dzięki czemu z powodzeniem mogą z nich korzystać alergicy. Jest pysznie, zdrowo i różnorodnie. Autorki udowadniają, że dieta bezglutenowa nie musi być nudna ani niesmaczna. I że na bezglutenowym stole może się pojawić każda potrawa, jakiej się zapragnie! Oprócz przepisów użytkownicy i fani poprzednich książek tych Autorek znajdą tu informacje o nowych ciekawych produktach oraz kolejną porcję praktycznych porad, m.in. o sezonowych składnikach, grillowaniu z głową, smażeniu bezglutenowych pączków i jedzeniu kwiatów.
Inne tego autora
Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy albo tłuszcze trans). Autorki Kuchni polskiej bez pszenicy proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej, dotyczącej dostępnych w Polsce produktów, radzą, na co zwracać uwagę podczas z...
28,60 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 11,30 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Autorki bestsellerowej `Kuchni polskiej bez pszenicy` w książce `Święta bez pszenicy` podając 250 nowych przepisów dowodzą, że zarówno bożonarodzeniowe, jaki wielkanocne polskie potrawy można przyrządzić i smacznie, i zdrowo. Kuchnia bezglutenowa w dwóch odsłonach codziennej i świątecznej. ...
39,53 zł
54,90 zł
Oszczędzasz: 15,37 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
<P>Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy! <BR><BR>Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla Polaków najważniejsze, a jednocześnie mają najbogatszą kulturę kulinarną. <BR>&l...
29,88 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 10,02 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Marysi od zawsze towarzyszą okruszki. Za każdym razem, kiedy coś je, pojawiają się nie wiadomo skąd i w bardzo dużych ilościach. Są w ubraniach, we włosach, na podłodze oraz w innych, często zaskakujących miejscach. Dla dziewczynki okruszki to całkiem normalna rzecz, ale jej rodzina, pies Knedel oraz doktor Bananan i psycholog Kudłacz za wszelką cenę starają się wyleczyć Marysię z okruszkowania. Czy im się uda? I czy Marysia naprawdę potrzebuje pomocy? Pełna okruszków, przewrotna opowieść o odmi...
22,44 zł
29,50 zł
Oszczędzasz: 7,06 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Z tą książką uczymy dzieci krytycznego myślenia i zaglądania pod podszewkę świata, ludzi i przyrody. To picturebook dla dzieci o empatii i byciu wrażliwym na ukryte piękno. Marta Szloser w poetyckiej formie pisze o złożoności otaczającego nas świata. Z lekkością i przyjemnością wprowadza filozoficzną zadumę. Zachęca, by zaglądać pod powierzchnię, w głąb świata, ludzi, przyrody. Nadchodzi czas na empatię.
Zaletą Warstw jest ich uniwersalność. Ta książka nie ma ograniczeń wiekowych. Zaczaruje mamę...
33,77 zł
45,90 zł
Oszczędzasz: 12,13 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Idealna książka kucharska dla odkrywców nowych smaków,małych alergików, wegan i niejadków! Michał i Klara to bliźniaki. Dotychczas nikt im nie pokazał, ile fajnych smaków kryją w sobie zielone warzywa i owoce. Nikt im nie powiedział, że z kiwi można zrobić żelki, a z liści jarmużu chipsy. Podobnie jak wielu ich rówieśników, najchętniej jedli batoniki i chipsy. Gdy do ich kamienicy wprowadza się sympatyczny kucharz, pan Albert, dwójka niejadków wkracza w niesamowity świat pełen... zieleniny! Tera...
35,27 zł
52,29 zł
Oszczędzasz: 17,02 zł
Cena sugerowana przez wydawcę